MENU

Loon- en grondverzetbedrijf Wassink heeft een rijke historie met een schat aan ervaring op het gebied van loonwerk en grondverzet. Informeer naar de mogelijkheden!

Het ontstaan

Loonbedrijf Wassink is in 1966 opgericht door de broers Theo en Johan Wassink.
In dat jaar besloot Theo namelijk, op dat moment in loondienst bij Gerwers in Tilligte, de loonwerktak van Gerwers over te nemen. Samen met zijn broer Johan “die toen al regelmatig de boer op ging om hooi te persen” werden zij zelfstandige loonwerkers. Al gauw werd de eerste combine aangeschaft. Destijds een flinke investering, maar de grootte van de klantenkring rechtvaardigde dit snel genoeg.

De beginjaren

In deze beginjaren bestond het overgrote deel van het werk uit dorsen en hooi persen. Na drie jaar trad ook broer Gerard in dienst. Broer Bennie verzorgde vanaf de oprichting al de boekhouding.
In de loop der jaren hebben zich wezenlijke veranderingen voltrokken ten aanzien van de gewassen waarmee wordt gewerkt. Eind jaren 60 werd er bijvoorbeeld nog ruim 200 hectare gedorst, in 1980 was dit nog maar 30 hectare.

Heden

Loonbedrijf Wassink beschikt inmiddels over een uitgebreid machinepark dat ingezet kan worden voor alle werkzaamheden gedurende het hele jaar. De laatste jaren is vooral op mestgebied zeer veel geïnvesteerd. Het onderhoud van het machinepark wordt bijna geheel in eigen beheer uitgevoerd. Op dit moment wordt het agrarische werk verricht met behulp van 11 vaste krachten. In drukke tijden worden nog 4 â 6 personen extra ingeschakeld.

Loon- en grondverzetbedrijf Wassink heeft een rijke historie met een schat aan ervaring op het gebied van loonwerk en grondverzet. Op dit moment staan Bertil en Stefan Wassink aan het roer om met passie voor het vak het loonbedrijf voort te zetten.

Cumela

Maak kennis met loon- en grondverzetbedrijf Wassink. Als erkend bedrijf en tevens lid van de cumelasector, in combinatie met ervaren personeel en uitstekende machines, leveren wij een uitstekende dienstverlening aan zowel bedrijven als particulieren.

 

Wij beschikken over de juiste machines en gekwalificeerd personeel.

Laatste nieuws