MENU

Mechanisatie

In onze werkplaats kunnen wij veel voorkomende diensten leveren zoals o.a.

Slangen persen
De werkplaats is voorzien van een slangenpersmachine waarmee slangen kunnen worden geperst van een grote variëteit aan diameters, aan daarbij leverbare hydrauliekslangen.

Banden uitlijnen
Ook in de werkplaats aanwezig is laserapparatuur waarmee wij de voorwielen van tractoren en diverse andere voertuigen kunnen uitlijnen. Het uitlijnen van de voorwielen is van belang voor een goede wegligging, het voorkomt onnodige bandenslijtage en verminderd brandstofverbruik.

Banden apparaat
Met behulp van een bandenwissel apparaat kunnen wij bijna elke maat banden op de velg aanbrengen of verwijderen.

EGR
Wat doet uw EGR-systeem? Een EGR klep zorgt ervoor dat bij een lage belasting van de motor een deel van de uitlaatgassen nogmaals door uw motor worden gestuurd. Uitlaatgassen bevatten minder zuurstof. Door een lager zuurstofgehalte in de lucht die uw motor ingaat, ontstaat er een iets ‘minder goede’ verbranding. Hierdoor neemt de verbrandingssnelheid en ontbrandingstemperatuur af. Door de lagere verbrandingstemperatuur neemt het stikstofoxidegehalte (NOx) af. Dit houd in dat de uitlaatgassen hierdoor schoner zijn.

EGR-reiniging
Een complete inlaat/EGR Dieselsysteem onderhoudsbeurt werkt als volgt:

  1. Een brandstofinjectorreiniger wordt voor de inlaat/EGR reiniging toegevoegd aan de brandstoftank, zodat deze al zijn werk kan doen tijdens de inlaat/EGR reiniging. Hierdoor worden rubber, lak en koolafzettingen uit onderdelen van het brandstofsysteem verwijderd.
  2. Hierna wordt de MotorVac® DieselTune® EGR & Inlaatsysteem Reiniger in het luchtinlaatstysteem toegediend. Deze vloeistof op waterbasis wordt als schuim ingespoten, om waterslag te voorkomen. De koolafzetting lost nu laag voor laag op.
  3. Vervolgens vindt er nog een nabehandeling plaats. Bij de eerstvolgende keer dat er getankt wordt, dient de brandstoftoevoeging toegevoegd te worden om zo de prestaties van de dieselmotor aanzienlijk te verbeteren. Doordat vocht en bacteriën uit de diesel verwijderd worden, wordt corrosie voorkomen. Het brandstofverbruik neemt af en de CO-uitstoot zal in waarde dalen. Aanwezige rubber-, lak- en koolstofafzettingen in het brandstofsysteem worden verwijderd en het roetfilter blijft hierdoor schoner.

EGR-systemen kunnen verstopt raken met koolafzettingen. Dit heeft invloed op het brandstofverbruik en de prestaties van uw dieselmotor.

Tijdens het reinigingsproces van het EGR-systeem worden o.a. de volgende onderdelen gereinigd:

  • Inlaatspruitstuk
  • Inlaatkanalen in de kop van de motor
  • Kleppen en kleppenstelen
  • EGR klep
  • Roetfilter
  • Uitlaatsysteem
  • Uitlaat van turbohuis

Voordelen van EGR-reiniging:
Reinigen van uw EGR-systeem kan ervoor zorgen dat vervanging van onderdelen voorlopig of in bepaalde gevallen compleet voorkomen kunnen worden. Ook verminderd het reinigen van uw EGR-systeem voor vermindering van problemen die veroorzaakt worden door biodiesel en vocht in de brandstoftank.

Fotoalbum mechanisatie

Wij beschikken over de juiste machines en gekwalificeerd personeel.

Laatste nieuws